Мета курсу: вироблення світоглядних передумов для розуміння національної І світової культур



Сторінка19/33
Дата конвертації23.12.2017
Розмір1.37 Mb.
ТипПрограма
1   ...   15   16   17   18   19   20   21   22   ...   33
Тестові завдання
«АНТИЧНІСТЬ»


  1. Період Античності охоплює культуру:

А) Єгипетської і Вавілонської цивілізацій;

Б) Культуру Стародавньої Греції та Риму;

В) Культуру Індії та Китаю.

2. Олімпійські боги з’явились завдяки:

А) Гомеру;

Б) Віргілію;

В) Вітрувію.

3. Архітектурна ордерна система стародавніх греків сформувалась:

А) в елліністичний період;

Б) в гомерівський період;

В) в архаїчний період.

4. Храм з колонами у вигляді жіночих фігур в Акрополі називається:

А) Парфенон;

Б) Ерехтейон;

В) Храм Ніки.

5. Музичне мистецтво почало формуватись:

А) в архаїчний період;

Б) в Гомерівський період;

В) в період класики.

6. Батьком трагедії називають:

А) Євріпіда;

Б) Гомера;

В) Есхіла.

7. Скульптура набула ідеально реалістичних форм в період:

А) Классики;

Б) Гомерівський;

В) Архаїчний.

8. Керамічні вироби, де переважали зображення на релігійно – міфологічну

тематику, відносяться до:

А) чорно фігурного розпису;

Б) червоно фігурного розпису.

9. Один з римських пагорбів називається «Капітолій», що в перекладі означає

це слово?

А) місто;

Б) голова;

В) центр.




  1. Від етрусків римляни запозичили:

А) принцип планування міст;

Б) ордерну систему;

В) куполовидне перекриття і круглі арки.

11. Багатоповерхове житло простого люду в містах Стародавнього Риму

називалось:

А) колізей;

Б) інсула;

В) форум.

12. В скульптурі римляни першими застосували:

А) пам’ятники видатним людям на вулицях міст;

Б) багатофігурні композиції;

В) скульптурні рельєфи на фасадах будівель.

13. Одне з нових мистецтв видовищ в Стародавньому Римі:

А) кінні перегони;

Б) півнячі бої;

В) циркові вистави.

14. Терми – це:

А) громадські бані;

Б) бані й місця для приємного відпочинку;

В) Громадські споруди для масових зібрань.


Ключ: 1 – Б, 2 – А, 3 –В, 4 – Б, 5 – А, 6 – В, 7 – А, 8 – Б, 9 – Б, 10 – В,

11 – Б, 12 – А, 13 – В, 14 – Б.



УРОК № 22.




Каталог: Documents
Documents -> Нетрадиційні методи оздоровлення
Documents -> Наказ №145 н/в Про проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності членів адміністрацій навчальних закладів та працівників відділу освіти
Documents -> Педагогічної освіти 01. 09
Documents -> Акушерство
Documents -> Державний вищий навчальний заклад
Documents -> Договір на надання інформаційних (консультаційних) послуг
Documents -> Програма usaid лев впроваджується: Міжнародною благодійною організацією «Фонд Східна Європа» у партнерстві з
Documents -> Рівненська обласна державна адміністрація
Documents -> Магістерська робота: проведення наукового дослідження, підготовка й оформлення


Поділіться з Вашими друзьями:
1   ...   15   16   17   18   19   20   21   22   ...   33


База даних захищена авторським правом ©referatu.in.ua 2017
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка